Mallorca staat bekend om haar prachtige parelwitte stranden, welke veel toeristen aantrekken. Heerlijk zwemmen in het helderblauwe water, lekker relaxen in het zand of aan de boulevard genieten van heerlijke Spaanse tapas en een cocktail. Mallorca biedt het u allemaal!
 
Mallorca kent vele mooie stranden. De 554 kilometer lange kustlijn telt in totaal meer dan 200 stranden waarvan het merendeel, circa 150, uit fijn en parelwit zand bestaan. Ook zijn er meerdere kiezelstranden.
Bij de drukbezochte bekende stranden zijn veelal goede parkeermogelijkheden. Voor de intiemere en minder drukke, soms zelfs uitgestorven stranden, moet soms een wat langere wandeling worden gemaakt. Maar dit wordt dan beloond met serene rust, privacy en een prachtig ongerept zandstrand of kiezelstrand.
 
Het bekendste strand is Es Trenc, gelegen ten Oosten van Palma tussen de plaatsen Colonia de Sant Jordi en Sa Rapita. Dit drie kilometer lange parelwitte strand met helderblauwe zee is ongerept wat betekent dat er geen hotels aan het strand liggen. Hiermee zijn rust en privacy gewaarborgd. Villa Can Valls heeft de perfecte locatie voor liefhebbers van dit strand.
 
Playa de Muro is in onze ogen het ideale strand. Dit zes kilometer lange witte zandstrand is gelegen in het noorden van het eiland tussen de badplaatsen Puerto Alcudia en C’an Picafort. Dit strand is perfect voor watersporters maar ook voor families met (kleine) kinderen die willen ontspannen. Er zijn aan het strand diverse restaurants, cafés en barretjes gelegen waar u van een drankje of lunch kunt genieten. Ook zijn er in bepaalde zones ligbedden en parasols te huur. Onze villa’s en appartementen in Alcudia en Alcanada zijn dichtbij dit prachtige strand gelegen.
 
De toeristen stranden zijn voorzien van faciliteiten als kustwacht en EHBO posten. Ook wordt aangegeven wat de temperatuur van het zeewater is en hoe sterk de stroming die dag is, door middel van een vlaggensysteem. Deze informatie is niet alleen belangrijk voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook voor surfers is dit een uitkomst.
 
Parelwit zand, helderblauw water, een zacht zilt briesje en alleen het geluid van de branding op de achtergrond: dat zijn de stranden van Mallorca.
Met 2400 zonuren per jaar, warme zomers en milde winters, en op slechts twee tot drie uur vliegen vanaf de meeste Europese steden, is Mallorca de perfecte vakantie bestemming.

Terug naar home