Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland Mallorca en tevens de hoofdstad van de autonome eilandengroep de Balearen. Met 400.000 inwoners is Palma de grootste stad op het eiland wat neerkomt op ongeveer de helft van de totale bevolking.
De stad is gesticht door de Romeinen die in de tweede eeuw na Christus het eiland veroverden. Tegenwoordig is Palma de Mallorca een bruisende stad met veel kleine straatjes en steegjes waar u gezellig op een terras kunt genieten van een drankje of kunt winkelen in de vele kleine boetieks en bij de grote, bekende merken. 
 
De prachtige kathedraal ‘La Seu’ mag u tijdens een bezoek aan de stad niet overslaan. De restauratie in de 18e en 19e eeuw is gedeeltelijk door Antoni Gaudi gedaan. Hij ontwierp onder andere de kroonluchters en de kroon boven het spreekgestoelte, maar de meest ingrijpende verandering die Gaudi doorvoerde was het veranderen van de glas in lood ramen. Na aanschaf van een entreebewijs kunt u rustig genieten van deze prachtige kathedraal.
 
Een leuke en comfortabele manier om de stad te zien is in de city-sightseeing bus. Een kaartje kost ongeveer 15 euro en is 24 uur geldig. Er zijn 16 stopplaatsen, de eerste stop is naast de kathedraal gelegen.
In de stad kunt u ook een fiets huren om zo de pleintjes en smalle straatjes te verkennen. De blauwe 'city bikes’ kunt u met uw creditcard huren, hiervoor dient u echter wel van te voren een wachtwoord en een persoonlijke code aan te vragen. Verder zijn er ook verschillende reguliere fiets-verhuurbedrijven die u bijvoorbeeld kunt vinden aan de 'Borne’.
 
De overdekte markt in Santa Catalina en de ‘Mercado de Olivar’ zijn twee foodmarkets die wij graag bezoeken. Hier vindt u groenten, fruit, vis en vlees. Ook zijn er kraampjes met sushi, oesters & champagne, tapas en ‘cañas' (Spaanse biertjes) voor een lichte lunch. De vele locals die de markten bezoeken zorgen voor een echte Spaanse sfeer en maken een bezoek aan deze markten zeker de moeite waard. De markten openen om 8.00 uur en sluiten tegen 14.00 uur.
 
Culinair gezien biedt het centrum van Palma samen met de wijk Santa Catalina een gevarieerde keuze aan restaurants. Er zijn vele tapas barretjes voor een informele avond. Eén van onze favorieten is Ombu aan de Plaza de la Reina. Voor Aziatische gerechten raden wij restaurant Koh, Dukes en het sushi restaurant Arume aan. Forn de San Joan & Canela Bistro bieden u een creatieve mediterrane keuken.
  Terug naar home