Spanje staat al jaren hoog op de culinaire wereldkaart met chefs als Ferran Adria van het nummer-1 restaurant ‘El Bulli’ en de jonge chef David Muñoz met zijn drie sterren restaurant ‘DiverXo’ in Madrid.
Mallorca telt in 2015 zeven Michelin sterren chefs waaronder Macarena de Castro van het restaurant El Jardin in Puerto Alcudia. Eén van onze favoriete sterrenrestaurants is ‘Es Fum’ van Rafael Sanchez in Costa d’en Blanes.
 
Naast het bezoeken van sterrenrestaurants is het ook mogelijk om tegen een lage prijs uitgebreid te lunchen. In de dorpen maar ook in de hoofdstad Palma worden veel fantastische driegangen lunchmenu’s aangeboden. Zo kunt u al genieten van een heerlijk lunchmenu voor bijvoorbeeld €15,-. Dit is de ultieme manier om een goede indruk te krijgen van de kaart van een restaurant. Forn de San Joan in Palma biedt bijvoorbeeld een heerlijk lunchmenu aan voor €16,- en restaurant Dukes biedt een menu voor maar €15,- aan.
 
Een van onze favoriete restaurants op het eiland is het restaurant Santi Taura in Lloseta. Lloseta is misschien niet het meest aantrekkelijke dorp maar de heerlijke maaltijden van chef Santi en zijn team maken dit ruimschoots goed. In dit restaurant worden typische Mallorcaanse gerechten in een nieuw jasje gestoken, bereidt met lokale producten. Verschillende van zijn leerlingen zijn hun eigen weg gegaan en hebben zelf succesvolle restaurants in de buurt geopend zoals ‘Miceli’ van chef Marga Coll in Selva.
Als ecologische optie raden wij het restaurant Ca Na Toneta in Caimari aan. Hier runnen de zussen Teresa & Maria samen dit geweldige restaurant met een fijn terras om ’s avonds heerlijk te dineren.
 
Voor aanbevelingen voor de lekkerste paella’s, de beste tapas en overheerlijke sushi kunt u altijd contact met ons opnemen. Daarnaast hebben we ons best gedaan om voor onze gasten in de villaboeken een actuele lijst met de beste restaurants op Mallorca samen te stellen. Terug naar home